RVS roosters op maat voor de voedingsindustrie

Blok’s Draadvorm is specialist in de vervaardiging van kwalitatief hoogwaardige roosters. Wij voeren alle benodigde bewerkingen onder één dak uit en maken alle onderdelen zelfstandig. Wij kiezen hier bewust voor omreden wij op deze manier de kwaliteit kunnen garanderen.

Onze RVS roosters worden in verschillende typen foodbedrijven gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan producenten van barbecues en grills, industriële bakkerijsystemen en food processing equipment zoals combi steamers en ovens, maar ook in visrokerijen en foodservice bedrijven.

Heeft u roosters nodig en kiest u het liefste voor de beste kwaliteit tegen een eerlijke prijs? Vraag dan geheel vrijblijvend uw offerte aan.

Productiewijze van een rooster

 • Het kader wordt gebogen en gehecht met een TIG-las.
 • Eén of meerdere dwarse spijlen worden met een T-las verbinding d.m.v. TIG-lassen aan het kader bevestigd.
 • De draadmat wordt met middenfrequente lastechniek gepuntlast.
 • Puntlassen van de draadmat op het kader, eveneens met middenfrequente lastechniek.
 • Het rooster wordt gebeitst in salpeterzuur en vervolgens grondig nagespoeld (passiveren).
 • Het rooster wordt diep gereinigd met behulp van ultrasone technologie.
 • Tot slot wordt het rooster gedompeld in demi water.
 • roosters
  De dwarse spijlen van dit RVS ovenrooster worden met een T-las verbinding door middel van TIG lassen aan het kader bevestigd, zodat het rooster geen zwakke verbindingen heeft.

  De voordelen van onze manier van produceren

 • Het TIG-lassen van het kader en de dwarse spijlen zorgt ervoor dat het rooster geen zwakke verbindingen heeft. Door middel van het TIG-lassen worden tevens eventuele openingen dichtgevloeid om nesteling van bacteriën uit te sluiten.
 • Het middenfrequent puntlassen zorgt voor een perfect regelmatige, braamvrije lasverbinding die haast onzichtbaar is. Door de electrodedruk en het lasvermogen te optimaliseren kunnen wij verschillende draaddiktes lassen, waarbij de lassen consistent zijn ongeacht eventuele onvoorspelbare variaties van koolstofgehaltes in het draad.
 • Bovengenoemde bewerkingen beschadigen de oppervlaktelaag. Het beitsen in salpeterzuur etst het materiaal, waarna het gepassiveerd wordt om het materiaal de mogelijkheid te geven de roestvaste oppervlaktelaag te herstellen. Hierdoor zal het materiaal niet meer corroderen.
 • Ultrasoon reinigen geeft het beste resultaat om eventuele restanten van het productieproces te verwijderen, ook in lastig te bereiken hoeken en randen.
 • Het dompelen in demi water zorgt voor een vlekvrije eindoplevering.
 • RVS is na beitsen makkelijk te reinigen en wordt niet aangetast door vetzuren.
 • Gegarandeerd een duurzaam geproduceerd kwaliteitsproduct.
 • Onderhoud

  Onderhoud en periodiek reinigen van producten zoals RVS ovenroosters wordt door Blok’s Draadvorm met klem geadviseerd. Ook roestvast staal kan namelijk roesten. Voor een lange levensduur en een hygiënische werkomgeving is het dus van groot belang om met regelmaat schoon te maken.

  Overige food producten

  Wij maken naast roosters nog vele andere producten die bestemd zijn voor de voedingsindustrie. Zo fabriceren wij onderdelen voor foodservice machines zoals kippengrillen, vleesspiesen en kippenspitten. Veel van onze beschermroosters worden gebruikt op ventilatoren in opslagruimtes voor levensmiddelen zoals aardappelen en uien. Ook maken wij lekbakroosters voor koffiezetautomaten. Wij hebben vleespennen in verschillende maten en materialen standaard op voorraad. Voor voedselverwerkende bedrijven zoals slachthuizen produceren wij tot slot ook slachthaken en ophanghaken.

  voedselmand

  Wij produceren deze artikelen in grote series en leveren dus niet aan afzonderlijke bakkerijen, slagerijen en horeca gelegenheden, maar wel aan de leveranciers van deze bedrijven. Denk hierbij aan producenten van (groot)keukenapparatuur, industriële bakkerijen, slachthuizen en grote voedselverwerkende bedrijven. Voor de assemblage van roosters, grillen en spiesen maken wij gebruik van lasmatrijzen. Zo weten wij zeker dat alle producten identiek aan elkaar zijn. Zowel morgen als over twintig jaar.

  Heeft u roosters of andere food producten nodig?

  Vraag dan geheel vrijblijvend uw offerte aan.