Haken, beugels en klemmen

De categorie haken, beugels en klemmen bevat een groot gedeelte van de producten die wij maken. Dit is misschien niet de meest spannende categorie, maar zonder erbij stil te staan spelen deze producten op dagelijkse basis een belangrijke rol in ons werk en leven.

De tuinbouw- en sierteelt sector is een uitstekend voorbeeld van een branche die bijna niet kan zonder haken, beugels en klemmen. Zo worden in de kassen armatuurbeugels gebruikt voor het ophangen van de vele lampen, condens goten op hun plek gehouden door goothaken, irrigatiesystemen opgehangen met irrigatiebeugels en irrigatiehaken, doeken, draden en schermen vastgezet en verplaatst met behulp van op maat gemaakte spantklemmen en gewassen zoals tomatenplanten ondersteund door tomatenhaken en beugels.

Vraag meteen een offerte aan, of blijf lezen voor meer informatie.

buckle of gesp
Een op maat gemaakte buckle.

Maar ook andere sectoren maken volop gebruik van haken, beugels en klemmen, zoals de voedselverwerkende industrie, de detailhandel en de transportbranche.

Wij fabriceren deze producten in grote series en leveren dus geen kleine hoeveelheden. Dit heeft te maken met de inrichting van onze fabriek. Onze volautomatische buigmachines lenen zich niet voor de productie van kleine aantallen.

RVS of verenstaal?

Waar de meeste beugels en haken stevig en slijtvast moeten zijn, is het voor veel klemmen juist belangrijk om sterk en toch soepel te zijn. Dit soort kenmerken zijn cruciaal bij het bepalen van het te gebruiken materiaal. Bij Blok’s Draadvorm lichten wij u graag voor op dit gebied, en zullen wij ook steeds naar de toepassing van een product vragen om het beste advies te kunnen geven.

Veel van de klemmen die wij produceren, worden gemaakt van verenstaal. Het meebuigen en terugspringen van het materiaal vervult de belangrijkste functie van een klem. Wij vinden het belangrijk dat een klem deze functie zo lang mogelijk behoudt. Daarom maken wij alleen gebruik van hoogwaardig verenstaal. Dit verenstaal is bij ons beschikbaar in blank, gegalvaniseerd en RVS en in verschillende treksterktes. Al het materiaal dat bij ons binnenkomt wordt gecontroleerd op maatvoering en trekvastheid.

Heeft u een probleem dat mogelijk door haken, beugels of klemmen opgelost kan worden? Maar weet u niet precies op welke wijze? Wij denken graag met u mee en kunnen u helpen met het ontwerp. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.