Poedercoaten

In voorbereiding op het poedercoaten van draadproducten, worden deze op efficiënte wijze met alkalische middelen ontvet en eventueel gefosfateerd in een zuinige en compacte wasmachine. Deze nieuwe methode is een uitstekende voorbereiding op het poedercoaten. Het reinigingsproduct wordt intern opgevangen voor hergebruik. Na het ontvetten en fosfateren, worden de producten op een automatische lijn gecoat in epoxy / epoxy-polyester / polyester of in een PPA. De PPA afwerking voelt zacht aan en is uitstekend geschikt voor buitengebruik of voor ophanging van producten die niet mogen beschadigen.

Onze nieuwe poedercoatinstallatie vangt het overtollige poeder op. Hiermee wordt 99,5% van de grondstof teruggewonnen. Het recyclen van poeder biedt veel ecologische voordelen en levert een directe kostenbesparing voor de klant op.

Poedercoaten is mogelijk in elke gewenste kleur en biedt uitstekende bescherming tegen roest.

Na het aanbrengen van de poedercoating gaan de draadproducten door een speciale oven om uit te harden. Onze oven is geplaatst op de eerste verdieping van de fabriek met de in- en uitgang van de oven naar beneden gericht. Dit omdat warmte in een gesloten ruimte opstijgt en wij zo het warmteverlies minimaliseren. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op. Onze poedercoat oven wordt tevens gebruikt om de fabriekshal mede te verwarmen.

Meer informatie over poedercoaten.