Afwerking van draadproducten

Blok’s Draadvorm biedt verschillende opties ter afwerking van uw draadproducten. Na het buigen, knippen en lassen kunnen wij het product poedercoaten, verzinken, lakken, beitsen of passiveren. Wij kunnen deze behandelingen op zowel door ons geproduceerde draadvormen als door u aangeleverde staalproducten uitvoeren.

Voordelen van afwerking

Een juiste afwerking van uw draadproduct biedt verschillende voordelen. Verreweg het belangrijkste voordeel is het verhogen van de corrosiebestendigheid van uw producten. Roest brengt onze samenleving nog steeds schade toe, zowel op economisch als ecologisch gebied. Het is daarom belangrijk om roest geen kans te geven.

Verder kan bij lassen van roestvast staal verkleuring optreden. Door middel van beitsen krijgt het materiaal weer zijn oorspronkelijke uitstraling terug. Ook zorgt beitsen voor het verwijderen van oxiden en las spetters die bij een warmtebehandeling kunnen ontstaan en wordt de beschermende oppervlaktelaag in ere hersteld.
Tot slot zijn er ook visuele voordelen die voor u belangrijk kunnen zijn. Wij kunnen uw draadproducten in onze poedercoat installatie van elke gewenste kleur voorzien. Ten opzichte van het conventionele natlakken biedt dit vooral op het gebied van milieuvriendelijkheid grote voordelen. Onze poedercoatstraat vangt namelijk ruim 99% van het overtollige poeder op voor hergebruik en daardoor wordt de ecologische belasting beperkt tot het absolute minimum.

Samenvattend kunnen we dus stellen dat een goed uitgevoerde afwerking van metaalproducten leidt tot een langere levensduur, een aantrekkelijker uiterlijk en een veel lagere belasting op het milieu.

Wilt u meer weten over de verschillende afwerkingen die Blok’s Draadvorm u biedt? Gebruik het menu aan de linkerzijde van deze pagina.